Sayfalar

25 Eylül 2014 Perşembe

Elmas Kurabiye

Malzemeler
200 gr yumuşak margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
2.5 yemek kaşığı kakao
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
3 su bardağı un
Üzerini bulamak için toz şeker
Krem çikolata
Yapımı
Margarin , pudra şekeri ve yumurta Mikser ile 3-5 dakika çırpılır.
Kabartma tozu , vanilya , kakao ve azar azar un eklenerek yoğrulur.
Yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır toz şeker bulanır.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Ortasına parmak bastırılıp 160C ısıda ki fırında 15-20 dakika pişirilir.
Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra ortasındaki çukura çikolata konulup servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...