Sayfalar

18 Eylül 2014 Perşembe

Cevizli Pesto Sos


Yaptığınız makarnayı, ya da ekmek arası bir sandviçi bir dokunuşla gurme bir tada dönüşterecek kahramanımız burada. Üstelik yapımı çok basit ancak düşündüğünüzden daha maliyetli olabilir. Marketlerdeki hazır satılan pesto sos ile hemen hemen aynı fiyat. Ama şöyle düşünün  siz içine sızma zeytinyağ ve taptaze fesleğen yaprakları koydunuz. Üstelik hiç bir katkı maddesi yok. Buzlukta uzun süre bozulmadan saklayabilirsiniz. Hele o bu sosu hazırlarken mutfağın kokusu başınızı döndürecek. Tarifi sevgili Pınar'ın ve Cafe Fernando'nun tariflerini yanyana koyup öyle hazırladım.

2 Demet Taze Fesleğen
50 Gr Çam Fıstığı
100 Gr Ceviz İçi
4 Diş Sarımsak
150 Gr Parmesan
Yaklaşık 1 Su Bardağı Sızma Zeytinyağ
1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz

Öncelikle ceviz ve çam fıstığını bir tavaya alıp yağsız kavurun. Renginin değişmesi yeterli. İşte burada mis gibi kokular çıkmaya başladı. Kenarda soğurken, yıkayıp kuruttuğunuz fesleğenler ve tuzla ezdiğiniz sarımsağı rondoda püre kıvamına gelinceye kadar çalıştırın. Sonra içine zeytinyağı, parmesan peyniri, kavrulmuş fıstık ve cevizi peynirini ekleyin. Rondoyu çalıştırın sonuç karşınızda. Denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum.
Afiyet olsun.