Sayfalar

14 Eylül 2014 Pazar

Cevizli Bülbül Yuvası Tatlısı


Malzemeler
250 gram margarin veya tereyağı
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( 4.5-5 su bardağı )
İri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Yapımı
Öncelikle şerbeti kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Eritilmiş margarin un hariç bütün malzemeler ile karıştırılır.
Yumurtanın sarısı hamurun içine akı açma işlemi yapılırken 2 hamur arasına yapıştırmak için sürülecek.
Karışıma un azar azar ilave edilerek yoğrulur ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilir. 15 dakika üzeri örtülü dinlendirilir.
Hamur 2 eşit parçaya ayrılır.
Hafif unlu zemin üzerinde yarım santim kalınlığında açılır.
Çay bardağının ağız kısmı ile daireler kesilir az yağlanmış tepsiye dizilir.
Diğer hamur parçası da yarım santim kalınlığında açılır  çay bardağının ağzı ile daireler kesilir, ortası daha küçük bir kapak ile kesilip fazla hamur çıkartılır.
Tepsiye dizilen hamur üzerine yumurta akı sürülüp diğer ortası açık olan hamur yapıştırılır.
Ortasındaki boşluğa ceviz içi konulup 180C ısıdaki fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra oda sıcaklığında ki şerbet dökülür.
Şerbetini çeken tatlı servis için hazır.
Afiyet olsun...