Sayfalar

17 Eylül 2014 Çarşamba

Ballı Susamlı Tavuk


Bu resmin altına tarifini yazarken bile ağzım sulanıyor. Çin yemeklerini seven biri olarak kendi damak tadımızla çin yemekleri arasında çok güzel bir uyum yakaladığımı düşünüyorum. tarifi Arda'nın Mutfağı programından aldım. 10 numara süper bir yemek oldu. Eğer evde sonucu garantili bir çin yemeği yapmayı düşünüyorsanız denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler
Aslına bakarsanız tarifi birebir yaptım denebilir ama yine de buraya yazacağım.

2 Adet Tavuk Göğüs Eti
2 Adet Yumurta
3 Kaşık Mısır Nişastası
3-4 Diş Sarımsak
3 Yemek Kaşığı Bal (Bunu damak tadınıza göre eksiltebilir artırabilirsiniz. O yüzden sosun hazırlanması esnasında tadarak katın)
3 Yemek Kaşığı Ketçap
4 Yemek Kaşığı Soya Sos
3 Tatlı Kaşığı Esmer Şeker ( Aynı şekilde bunu da damak tadınıza göre soslama esnasında tadarak katmanızı öneririm)
4 Yemek Kaşığı Susam
2 Yemek Kaşığı Susam Yağı (Opsiyonel varsa katın yoksa hiç aramayın)
2 Yemek Kaşığı kadar Limon
Tuz, Karabiber
2 Dal Yeşil Soğan (Opsiyonel, süslemek amacı ile kullanacağız)

Tavukları küçük parmağınız kalınlığında şerit halinde doğrayın. Yumurtaları derince bir kaba kırıp, nişasta ile karıştırın. Kızgın yağda bu tavukları kızartın. Püf noktası eğer hepsini birden tavaya atarsanız birbirine yapışır. Elinizle ayırarak tek tek yağa bırakın. Çıtır çıtır nar gibi  kızarmış tavuklarınız olacak.

Bir tavada susamları yakmadan kavurun.Renginin altın sarısına dönmesi yeterlidir. Bir kabın içinde sos malzemesi için dövülmüş sarımsak, ketçap ,soya sos, kızarmış susamlar, esmer şeker, bal, limon, tuz ve susam yağını karıştırın. Tekrar bu karışımı tavaya döküp ısıtın ve içine kızarttığınız tavukları atın. Bir 5-10 dakika kadar birlikte kısık ateş içinin çekmesini sağlayın. üstüne soğanın yeşilliklerini serperek servis edebilirsiniz.. Sonuç muhteşem,
Afiyet olsun