Otlu Poğaça
Malzemeler
250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ veya margarin
1 su bardağı yoğurt
1/ 2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta birinin sarısı üstüne
100 gram rendelenmiş beyaz peynir ( kaşar peyniri hariç hepsi )
1 demet ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya ( 11 gram )
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörek otu,susam
Yapımı
Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeler konularak iyice karıştırılır.
Un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilir.
En az 30 dakika boyunca üzeri örtülüp oda sıcaklığında bekletilir.
Mayası gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serili fırın tesisine dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu susam serpilip.
Önceden ısıtılmış 170C ısıda ki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ veya margarin
1 su bardağı yoğurt
1/ 2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta birinin sarısı üstüne
100 gram rendelenmiş beyaz peynir ( kaşar peyniri hariç hepsi )
1 demet ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya ( 11 gram )
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörek otu,susam
Yapımı
Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeler konularak iyice karıştırılır.
Un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilir.
En az 30 dakika boyunca üzeri örtülüp oda sıcaklığında bekletilir.
Mayası gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serili fırın tesisine dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu susam serpilip.
Önceden ısıtılmış 170C ısıda ki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...