Sayfalar

12 Ağustos 2014 Salı

Nişastalı Börek

Malzemeler
3 adet yufka 
200 gram beyaz peynir 
1/ 2 demet maydanoz
Yeteri kadar nişasta
100 gram tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için 
1 yumurta sarısı
Çörek otu ve susam
Yapımı
Öncelikle iç malzemeleri hazırlanır.
Peynir rendelenir , maydanoz ince doğranır karıştırılır. 
Margarin eritilir sıvı yağ ile karıştırılır. 
Bir yufka düz zemin üzerine açılır yağlanır. 
Üzerine nişasta serpilir. 
İkiye katlanır yarım ay şekli verilir aynı şekilde yağlanır ve nişasta serpilir. 
Uzun kısmına iç malzemesi boydan boya konulur iki yanları içeri katlanır sarılır. 
3 parmak genişliğinde parçalara kesilir. 
Üzerine yumurta sarısı istenirse çörek otu ve susam serpilir. 
Bütün yufkalar için aynı işlem uygulanıp tepsiye diziler 180C ısıda altı üstü kızarana kadar pişirilir. 
Afiyet olsun...