Sayfalar

14 Ağustos 2014 Perşembe

Muzlu Pamuk Kek

Malzemeler
3 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
1 adet rendelenmiş muz
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt ( oda sıcaklığında )
1 su bardağı sıvı yağ
1/ 2 su bardağı iri parçalanmış ceviz içi
3 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı tuz
Yapımı
Öncelikle 1 tatlı kaşığı margarin eritilir kek kalıbı yağlanır.
Un , kakao , kabartma tozu ve vanilya bir kap içinde karıştırılır tuz ilave edilir.
Yumurta , şeker , muz krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
Süt ve sıvı yağ ilave edip yeniden çırpılır.
Sıvı karışıma toz karışım eklenerek alttan üste doğru karıştırılır homojen kıvam elde edilir.
Hazır olan kek hamuruna ceviz içi ilave edilip karıştırılır.
Karışım kek kalıbına dökülür 2-3 kez tezgah üzerine vurulur içinin havası çıkarılır.
Önceden ısıtılmış 170C ısıdaki fırında ilk 35 dakika fırın kapağı hiç açılmadan pişirilir daha sonraki dakikalarda ara ara kürdan ile pişip pişmediği kontrol edilir.
Pişen kek fırından çıkarıldıktan sonra üzeri bez ile örtülerek soğumaya bırakılır.
Soğuyan kek servis tabağına çıkarılır.
Kekimiz servis için hazır.
Afiyet olsun...