Sayfalar

27 Ağustos 2014 Çarşamba

Küllü Kurabiye

Malzemeler
250 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1/ 2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 / 2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için 
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı kakao
Yapımı
Kurabiye için gerekli olan tüm malzemeler iyice yoğrulur ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde yuvarlanır yağlı kâğıt serili tepsiye dizilir.
160C önceden ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Pişen kurabiyeler fırından çıkan ilk sıcağı ile üzeri için hazırlanan karışıma bulanır.
Soğumaya bırakılır.
Soğuyan kurabiyeler servis için hazır.
Afiyet olsun...