Sayfalar

11 Temmuz 2014 Cuma

Sütlü Sünger Tatlısı

Malzemeler
4 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
4 (tepeleme) yemek kaşığı irmik
4 (tepeleme) yemek kaşığı un
2 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı limon suyu
şerbeti için
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Hindistan cevizi
Yapımı
Öncelikle şerbeti hazırlayalım.
1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı süt bir taşım kaynatılır şekerin erimesi sağlanır.
Üzerine geri kalan süt eklenir şerbet soğutulur tatlımız hazır olana kadar buzdolabında bekletilir.
Derin bir çırpma kabının içinde yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
Karışıma diğer malzemelerde eklenip iyice karıştırılır.
Hamur  yağlanmış kalıba dökülür ben kelepçeli kek kalıbı kullandım.
170C ısıdaki fırında pişirilir.
Fırından çıkan sıcak hamur üzerine soğuk şerbet dökülür çekmesi beklenir.
Krem şanti süt ile çırpılıp tatlı üzerine sürülür üzerine hindistan cevizi serpilerek dolapta 1 saat dinlendirilip servise hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...