Sayfalar

15 Temmuz 2014 Salı

Sultan Kebabı Tarifi


Malzemeler
6 kişilik 
3 adet yufka 
200 gram kuşbaşı doğranmış et
1 su bardağı bezelye 
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 orta boy soğan 
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Sıvı yağ
Tuz , karabiber , pul biber 
Beşamel sos için:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı tereyağ 
Tuz , karabiber
Üzeri için 
Yeteri kadar kaşar peyniri rendesi
Yapımı 
Geniş bir tava içinde etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.
Pişen et üzerine sıvı yağ eklenir.
Yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsak ekleyip hafif öldürülür. 
Daha sonra küp doğranmış patates ve havuç , bezelye ilave edilir 2 -3 dakika boyunca karıştırılarak kavrulur. 
Salça ve suyu da eklenir sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Baharatları ve tuzu ile tatlandırılıp ocaktan alınır.
Beşamel sos için tereyağ eritilir un eklenip hafif kokusu çıkana kadar kavrulur süt ilave edilir karıştırılarak pişirilir , tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır.
Yufkalar üst üste tezgah üzerinde 4 eşit üçgen parçaya bölünür.
Derin bir kase içine 2 üçgen yufka yerleştirilir kenar uçları dışarıda bırakılır. 
Ortasına hazırlanan sebzeli karışım konulur dışarıda kalan Uçlar ile üzeri kapatılır yağlanmış tepsi içerisine ters çevrilerek yerleştirilir. 
Bütün dilimler için aynı işlem yapılır. 
Üzerlerine beşamel sos sürülür kaşar peynir rendesi serpilir.
Önceden ısıtılmış 180C fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...