Sayfalar

16 Temmuz 2014 Çarşamba

Sebzeli Mantar Tarifi

Malzemeler 
500 gram kültür mantarı
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 büyük kapya biber
2 yeşil biber
Sıvı yağ
Tuz , karabiber , pul biber
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Yapımı
Mantarlar yıkanır temizlenir çok ince olmamak kaydıyla doğranır ( sap kısımları da doğranır )
Soğan , sarımsak  ve biberlerde küp doğranır.
Yeteri kadar sıvı yağ ısıtılır üzerine soğan ve sarımsak ilave edilip öldürülür.
Doğranmış mantar eklenip suyunu bırakıp çekene kadar ara ara karıştırılarak pişirilir.
Biberlerde eklenip kavrulur.
Baharatlar ve tuzu ile tatlandırılıp karıştırılır ocaktan alınır.
Üzeri için ezilmiş sarımsak ve yoğurt karıştırılır servis esnasında dökülür.
Afiyet olsun...