Sayfalar

5 Temmuz 2014 Cumartesi

Kadayıflı Muhallebi

Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya ( damla sakızlı vanilya ile tat mükemmel)
kadayıf için
200 gram  çiğ tel kadayıf 
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Yapımı
  • Muhallebi içi gerekli olan tüm malzemeler bir tencere içinde karıştırılarak pişirilir,kaynamaya başladığı zaman kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirilip ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
  • Kadayıf tel şehriye uzunluğunda kesilir.
  • Genişçe bir tava içinde tereyağ eritilir kadayıf tel şehriye gibi karıştırılarak rengi dönene kadar kavrulur.
  • Üzerine şekeri de ilave edilip 2 dakika daha karıştırılarak kavrulmaya devam edilir.
  • Ceviz eklenip karıştırılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  • Kullanılacak kalıp tabanına kadayıfın yarısı, üzerine muhallebi onunda üzerine geri kalan kadayıf dökülüp buzdolabında en 2 saat soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun...