Kadayıflı Muhallebi
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya ( damla sakızlı vanilya ile tat mükemmel)
kadayıf için
200 gram çiğ tel kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Yapımı
- Muhallebi içi gerekli olan tüm malzemeler bir tencere içinde karıştırılarak pişirilir,kaynamaya başladığı zaman kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirilip ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
- Kadayıf tel şehriye uzunluğunda kesilir.
- Genişçe bir tava içinde tereyağ eritilir kadayıf tel şehriye gibi karıştırılarak rengi dönene kadar kavrulur.
- Üzerine şekeri de ilave edilip 2 dakika daha karıştırılarak kavrulmaya devam edilir.
- Ceviz eklenip karıştırılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Kullanılacak kalıp tabanına kadayıfın yarısı, üzerine muhallebi onunda üzerine geri kalan kadayıf dökülüp buzdolabında en 2 saat soğumaya bırakılır.