Sayfalar

2 Temmuz 2014 Çarşamba

Çikolata soslu muhallebi

Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker 
2 yemek kaşığı nişasta
150 gram margarin veya tereyağı
1 paket vanilya
sosu için 
Hazır toz halde  satılan çikolata sosu
Yapımı
  Margarin eritilir , un eklenip 3 _4 dakika boyunca kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  Diğer malzemeler eklenip el çırpıcısı ile karıştırılarak pişirilir. 
 Kaynamamaya başladığı zaman ocak kısılır 1 _ 2 dakika daha pişirilir ocaktan alınır.
  Çikolata sosu tarifine uygun şekilde pişirilir. 
  Ara ara karıştırılarak muhallebi ve sos soğutulur.
  Kullanılacak kalıp ıslatılır fazla suyu süzdürülür tatlı eşit şekilde dökülür. 
  Üzerine sosu dökülür. 
  İlk yarım saat dondurucuda 2 saat de buzdolabında soğutulup servis için dilimlere ayrılmaya hazır hale getirilir. 
Afiyet olsun...