Sayfalar

20 Haziran 2014 Cuma

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Malzemeler
1 kg taze fasulye
1 büyük boy soğan 
3 orta boy domates
1/ 2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker 
Yeteri kadar tuz
1/ 2 çay bardağı su
Yapımı
  Fasulye uçları temizlenip yıkanır .
Domates ve soğan küp küp doğranır karıştırılır tuz serpilir. 
  Çok derin olmayan geniş bir tencere içine fasulyeler sıra sıra dizilir aralarına soğan ve domates karışımı ilave edilir. 
   En üstüne sıvı yağ gezdirilir ve şekeri serpilip suyu eklenip kısık ateşte pişirilir. 
  Yemeğimiz pistikten ılındıktan sonra servis tabağını tencerenin üzerine kapatıp ters çevrilerek tencereden şekli bozulmadan alınır soğuk olarak servise hazır hale getirilir. 
  Afiyet olsun...