Sayfalar

14 Haziran 2014 Cumartesi

Yoğurt Tatlısı

Malzemeler
Hamuru için
3 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker 
4 yemek kaşığı yoğurt
4 kahve fincanı elenmiş un
2.5 kahve fincanı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için 
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker 
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapımı
Öncelikle şerbeti için şeker ve su 5  dakika kaynatılır limon suyu eklenip ocaktan alınır soğumaya bırakılır. 
Derin bir kap içinde yumurta , şeker , yoğurt iyice çırpılır.
Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip karıştırılır. 
Yağlanmış borcama dökülüp önceden ısıtılmış 180C ısıda ki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. 
Fırından çıkan sıcak hamur üzerine soğuk şerbet dökülüp üzeri tepsi ile kapatılarak şerbeti çekmesi için bekletilir. 
Dilimlenip servis için hazır hale getirilir. 
Afiyet olsun...