Sayfalar

30 Haziran 2014 Pazartesi

Şekerpare Tarifi

Malzemeler
125 gram margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker 
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Un
Şerbeti için : 4 su bardağı şeker 
4.5 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
Yapımı
Un hariç tüm malzemeler karıştırılır. 
Karışıma un azar azar ilave edilerek yoğrulur. 
Ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilir. 
Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları yuvarlanıp üzerlerine fındık batırılıp önceden ısıtılmış 180C fırında altı üstü hafif kızarana kadar pişirilir. 
Şerbet için şeker ve su 3 - 4 dakika kaynatılır limon eklenip ocaktan alınır.
Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağı çıkınca sıcak şerbet dökülerek dinlemeye bırakılır. 
Şerbetini çeken tatlı servis için hazır.
Afiyet olsun...