Sayfalar

15 Haziran 2014 Pazar

Kısır Tarifi

Malzemeler
1,5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
2 adet domates
2 adet salatalık
1/2 demet maydanoz
5 dal yeşil soğan
3 -4 adet salatalık turşusu
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 adet limon suyu
1 yemek kaşığı nane
Tuz,karabiber,pulbiber

8-10 kişiliktir
Hazırlanışı
Öncelikle bulgur ağzı kapaklı kaba konur, salçalar 3 su bardağı sıcak su ile ayrı bir kasede eritilir,salçalı su bulgurun üzerine dökülüp karıştırılır kapağı örtülerek 30 dk suyunu çekmesi bulgurun şişmesi için bekletilir.

Biberler,domates,yeşil soğan,salatalık,turşu küp küp doğranır.Maydanoz ince ince kıyılır.

Kase içinde limon suyunun içine baharatlar katılıp karıştırılır.

Tencerede sıvı yağ ısıtılır doğranmış kuru soğanlar ve sarımsak pembeleşinceye kadar kavrulur tuzu katılıp  ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  
Bulgur kaşık yardımıyla yada el ile yoğurularak kabartılır,kavrulup soğuyan harç bulgurun üzerine dökülüp tekrar karıştırılır.

Salata malzemeleri katılır,hazırladığımız limonlu sos ilave edilerek iyice karıştırılır bu esnada istenirse nar ekşisi de ilave edilir.

Kısırımız servise hazır,yiyenlerin çok beğeneceğine emin olabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...