Karalahana Kavurması
Malzemeler
1 demet karalahana
1 orta boy soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz
Karabiber
Pul biber
Üzeri için
Yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Yapımı
Ben sap kısımlarını atmamaktan yanayım lahanaları yıkayıp ince ince doğrayalım.
Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağ da hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzerine lahanayı ekleyip kapağını kapatalım. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Gerekirse su eklenip çektirilir.
Daha sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak kavuralım.
Bu esnada üzerine sarımsak rendeleyip karıştıralım ( kavrulma süresi en az 10 dakika olmalı).
Servis tabağına alınıp üzerine çırpılmış yoğurt ve eritilmiş tereyağ dökülerek afiyetle yemeye hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...
1 demet karalahana
1 orta boy soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz
Karabiber
Pul biber
Üzeri için
Yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Yapımı
Ben sap kısımlarını atmamaktan yanayım lahanaları yıkayıp ince ince doğrayalım.
Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağ da hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzerine lahanayı ekleyip kapağını kapatalım. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Gerekirse su eklenip çektirilir.
Daha sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak kavuralım.
Bu esnada üzerine sarımsak rendeleyip karıştıralım ( kavrulma süresi en az 10 dakika olmalı).
Servis tabağına alınıp üzerine çırpılmış yoğurt ve eritilmiş tereyağ dökülerek afiyetle yemeye hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...