Sayfalar

25 Haziran 2014 Çarşamba

Karalahana Kavurması

Malzemeler
1 demet karalahana
1 orta boy soğan 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz 
Karabiber
Pul biber 
Üzeri için 
Yoğurt 
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber 
Yapımı
  Ben sap kısımlarını atmamaktan yanayım lahanaları yıkayıp ince ince doğrayalım. 
  Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağ da hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. 
  Üzerine lahanayı ekleyip kapağını kapatalım. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Gerekirse su eklenip çektirilir.
  Daha sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak kavuralım. 
  Bu esnada üzerine sarımsak rendeleyip karıştıralım ( kavrulma süresi en az 10 dakika olmalı).
  Servis tabağına alınıp üzerine çırpılmış yoğurt ve eritilmiş tereyağ dökülerek afiyetle yemeye hazır hale getirilir. 
Afiyet olsun...