Sayfalar

15 Haziran 2014 Pazar

Haşhaşlı Açma

   İnstagramın tatlı dilli güler yüzlü hamarat hatununun eline emeğine sağlık onun haşhaşlı açmasını sizlerle paylaşmak beni çok mutlu etti buyrun tarif...
Malzemeler
 2 su bardağı ılık süt 
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 küp yaş maya 
2 yemek kaşığı kaymak
3 adet yumurta ( sarılardan 1 tanesi içine 2 tanesi dışına ) 
Kulak memesinden daha yumuşak hamur elde etmek için aldığı kadar un yaklaşık 1 kg
İçi için 
150 gram margarin
250 gram haşhaş
Yapımı
  Ilık süt içine şeker ve maya ilave edilip köpürene kadar bekletilir. 
  Köpüren karışım yoğurma kabına alınıp üzerine yumurta , sıvı yağ ve tuz eklenir. 
  Un azar azar ilave edilerek yoğrulur kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edilir. 
  Hamur üzeri örtülüp 10 dakika dinlendirilir. 
  4 eşit bezeye ayrılır , bezeler de 10 dakika üzerine bez örtülerek dinlendirilir. 
  İçi için margarin eritilir haşhaş eklenip ocakta 2 dakika kısık ateşte karıştırılır , soğumaya bırakılır. 
  Hamur yarım santim kalınlığında açılır üzerine haşhaşlı karışım sürülür ve rulo yapılır.
  Rulo 5 cm kalınlığında kesilir parçalara ayrılır , ters çevrilerek tepsiye dizilir üzerlerine hafif bastırılır. 
  15 dakika da tepsi de üzeri örtülüp mayalanmaya bırakılır. 
  Üzerine yumurta sarısı sürülüp. 
 Önceden ısıtılmış 180C ısıda ki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...