Fesleğenli Kremalı Patates Çorbası
Malzemeler
3 orta boy patates
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 kutu sıvı krema
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Fesleğen
Sıcak su
Yapımı
Tencereye tereyağ alınıp eritilir üzerine sıvı yağ eklenir.
Küp küp doğranmış , ince ince kıyılmış soğan ve sarımsak hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine küp küp doğranmış patates eklenir 3 su bardağı sıcak su ile pişirilir.
Blender ile pürüzsüz kıvam elde edilir.
Tuz , fesleğen ve 1 su bardağı sıcak su eklenir bir taşım kaynatılır.
Krema ilave edilir 1 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır.
Üzerine fesleğen serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun...
3 orta boy patates
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 kutu sıvı krema
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Fesleğen
Sıcak su
Yapımı
Tencereye tereyağ alınıp eritilir üzerine sıvı yağ eklenir.
Küp küp doğranmış , ince ince kıyılmış soğan ve sarımsak hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine küp küp doğranmış patates eklenir 3 su bardağı sıcak su ile pişirilir.
Blender ile pürüzsüz kıvam elde edilir.
Tuz , fesleğen ve 1 su bardağı sıcak su eklenir bir taşım kaynatılır.
Krema ilave edilir 1 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır.
Üzerine fesleğen serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun...