Sayfalar

30 Haziran 2014 Pazartesi

Fesleğenli Kremalı Patates Çorbası

Malzemeler
3 orta boy patates 
1 orta boy soğan 
3 diş sarımsak
1 kutu sıvı krema
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Fesleğen 
Sıcak su

Yapımı 
  Tencereye tereyağ alınıp eritilir üzerine sıvı yağ eklenir.
   Küp küp doğranmış , ince ince kıyılmış soğan ve sarımsak hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. 
  Üzerine küp küp doğranmış patates eklenir 3 su bardağı sıcak su ile pişirilir. 
  Blender ile pürüzsüz kıvam elde edilir. 
  Tuz , fesleğen ve 1 su bardağı sıcak su eklenir bir taşım kaynatılır. 
  Krema ilave edilir 1 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır.
  Üzerine fesleğen serpilerek servis edilir. 
Afiyet olsun...