Sayfalar

20 Haziran 2014 Cuma

Çikolata parçalı kurabiye


Malzemeler
250 gram yumuşak margarin veya tereyağı
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri 
4 yemek kaşığı nişasta
1/ 2 su bardağı damla çikolata veya çikolata parçaları
Aldığı kadar un 
Yapımı
  Un ve çikolata parçaları hariç tüm malzemeler karıştırılır. 
  Un azar azar ilave edilerek yoğrulur ele yapışmayan şekil verirken dağılmayan hamur elde edilir.
  Çikolata ekleyip yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlanıp hafif üstüne bastırılıp şekil verilir. 
  Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. 
  170C ısıdaki fırında altı hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. 
  Pişen kurabiye fırın içinden çıkarılmadan kapağı açılarak soğumaya bırakılıp soğuduktan sonra fırından çıkarılır.
  Afiyet olsun...