Sayfalar

17 Haziran 2014 Salı

Cep Sandviç

Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 küp yaş maya
2 yemek kaşığı şeker 
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi içi sıvı yağ
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
Susam , çörek otu , haşhaş
Yapımı
Ilık su ile maya ve şeker karıştırılıp köpürmesi için bekletilir. 
Hazırlanan karışım ve diğer malzemeler geniş bir kap içinde karıştırılıp azar azar un eklenerek yoğrulur. 
Kulak memesi kıvamında hamur elde etmek gerekli. 
Hamur oda sıcaklığında en az 30 dakika üzeri örtülüp mayasının gelmesi için bekletilir. 
Hazır hale gelen hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır hafif unlu tezgah üzerinde merdane ile  pasta tabağı genişliğinde açılır üzerine sıvı yağ sürülür ve katlanır. 
Yarım ay şeklindeki yağsız kısma da sıvı yağ sürülüp yine katlanır. 
Yelpaze şekli verilir. 
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla dizilir. 
Üzerine yumurta sarısı sürülüp 170C ısıda ki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. 
Sandviçler ılıdıktan sonra aralarını istediğiniz şekilde doldurabilirsiniz. 
Afiyet olsun...