Sayfalar

28 Mayıs 2014 Çarşamba

Sebzeli Susamlı Çin Tavuğu



Malzemeler
2 Adet Tavuk Göğüs Eti
2 Adet Yumurta
3 Kaşık Mısır Nişastası
3-4 Diş Sarımsak
3 Yemek Kaşığı Bal (Bunu damak tadınıza göre eksiltebilir artırabilirsiniz. O yüzden sosun hazırlanması esnasında tadarak katın)
3 Yemek Kaşığı Ketçap
4 Yemek Kaşığı Soya Sos
3 Yemek Kaşığı Esmer Şeker ( Aynı şekilde bunu da damak tadınıza göre soslama esnasında tadarak katmanızı öneririm)
4 Yemek Kaşığı Susam
2 Yemek Kaşığı Susam Yağı (Opsiyonel varsa katın yoksa hiç aramayın)
2 Adet Kırmızı Biber
2 Adet Yeşil Sivri Biber
2 Yemek Kaşığı kadar Limon
Tuz, Karabiber
2 Dal Yeşil Soğan (Opsiyonel, süslemek amacı ile kullanacağız)

Tavukları küçük parmağınız kalınlığında şerit halinde doğrayın. Yumurtaları derince bir kaba kırıp nişasta ile karıştırın. Kızgın yağda bu tavukları kızartın. Püf noktası eğer hepsini birden tavaya atarsanız birbirine yapışır. Elinizle ayırarak tek tek yağa bırakın. Çıtır çıtır nar gibi  kızarmış tavuklarınız olacak.

Bir tavada susamları yakmadan kavurun.Renginin altın sarısına dönmesi yeterlidir. Bir kabın içinde sos malzemesi için dövülmüş sarımsak, ketçap ,soya sos, kızarmış susamlar, esmer şeker, bal, limon, tuz ve susam yağını karıştırın.
Ayrı bir tavada biberleri çok az bir yağ ile ama yüksek ısıda soteleyin.
Hazırladığınız susamlı sosun içine, biberleri ve kızarttığınız tavukları ekleyin. Bir 5-10 dakika kadar sebzeler sos ve tavukların iyice lezzetinin birbirine geçmesini sağlayın. Üstüne soğanın yeşilliklerini serperek servis edebilirsiniz.. Sonuç muhteşem,
Afiyet olsun