Sayfalar

20 Mayıs 2014 Salı

Pudingli Tartolet


Mini tartoletlerle merhabalar ;
Malzemeler
150 gram yumuşak tereyağ veya margarin
100 gram pudra şekeri ( klasik su bardağının yarısı )
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( ele yapışmayan yumuşak kıvamda yaklaşık 3 su bardağı)
Yapımı
Un hariç tüm malzemeler karıştırılır , un azar azar ilave edilerek gereken hamur elde edilene kadar yoğrulur. 
Hazır olan hamur Streç filim ile sarılarak buzdolabında 30 dakika bekletilir. 
Sürenin sonunda yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılarak merdane ile kalıpları kaplayacak şekilde açılır. Yağlanmış tartolet kalıplarına yerleştirilip kenarlarında ki fazla hamur temizlenir. 
180C ısıda pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kalıp dan çıkarılır , hazır puding ya da kendi hazırladığınız puding ile içleri doldurulup servis edilir. 
Afiyet olsun...