Sayfalar

31 Mayıs 2014 Cumartesi

Pastane Poğaçası


Malzemeler
150 gram yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1.5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker 
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
Üzeri için 
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapımı
Yoğurma kabına 3 su bardağı un alınıp ortası havuz gibi açılır. 
Tüm malzemeler ortasına eklenip karıştırılır. 
 Ele yapışmayan kulak memesi kıvamını elde edene kadar un eklenip yoğrulur. 
Kıvam alan hamuru elimizi yağlayarak yağlı kağıt serili tepsiye yumurta büyüklüğün de bezeler hazırlayıp ara ara dizilir. 
Tüm hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.
Üzerine temiz bir bez örtüp en az 30 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakılır. 
Mayalanan bezelerin  üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürüp 170C ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. 
Afiyet olsun...