Sayfalar

29 Mayıs 2014 Perşembe

Elmalı Turta

Malzemeler
Hamuru için:
125 gram oda sıcaklığın da yumuşak margarin 
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı şeker 
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( kıvamı ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilavesi )
İçi için gereken malzemeler:
5 adet orta boy rendelenmiş elma
4 yemek kaşığı şeker 
1 tatlı kaşığı tarçın 
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapımı
    Öncelikle içi için gerekli olan rendelenmiş elma ve şeker suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. 
Üzerine tarçın , tereyağ ve ceviz ekleyip 2 dakika daha karıştırılıp ocaktan alınır soğumaya bırakılır. 
   Hamur için margarin, şeker ve yarım su bardağı un mutfak robotunda iyice karıştırılır yağ , şeker ve un iyice birbirine karıştıktan sonra yoğurma kabına alınarak un hariç tüm malzemeler eklenip karıştırılır.          Karışıma un azar azar ilave edilerek kulak memesi kıvamında yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir. 
Hamur Streç Film ile kaplanarak buzdolabında 15 dakika dinlendirilir. 
    Hamurun 1/ 3 üzeri için ayrılır kalan fazla hamur tart kalıbı genişliğince yarım santimetre kalınlığında hafif unlu zeminde merdane ile açılır ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile yağlanmış kalıba yerleştirilir. 
    Üzerine soğuyan iç harcı spatula yardımı ile yayılır. 
   Kalan hamur üzerini kapatmak için istenirse şekilli kalıp kullanarak yada uzun ince şeritler için kullanılır. 
   5 dakika önce den ısıtılmış 170C fırında üstü kızarana kadar pişirilir. 
    Soğuduķtan sonra pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun...