Sayfalar

5 Mayıs 2014 Pazartesi

Lazanya

Malzemeler
12 adet lazane
İç harcı için:
300 gram kıyma
2 adet orta boy kuru soğan 
3 diş sarımsak
1 çay bardağı su
1 adet yeşil biber
4 adet orta boy domates
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz , karabiber , pul biber
Beşamel sos için:
3 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz ve karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapımı
Öncelikle iç harcı için sıvıyağ da soğanları hafif pembelesinceye kadar kavurup kıymayı ilave edelim , kıyma suyunu bırakıp çektiği zaman sarımsaklar ince kıyılıp eklenip karıştırılır. 
Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domates ve su eklenip 3 dakika boyunca pişirilip baharatları eklenip ocaktan alınır. 
Beşamel sos için tereyağ eritilip un hafif pembeleşinceye kadar kavrulur süt ve baharatlar eklenip topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırarak pişirilir. 
Lazanya haşlamadan kullanım için ise Beşamel sosa biraz daha süt eklenerek akışkan hale getirilir. 
Fırın kabı yağlanıp ilk kat lazanya ile kaplanır beşamel sos ile soslanır kıymalı harç serilir.
Üzeri aynı şekilde lazanya ile kaplanır soslanır harç serilir.
Tüm katlar için aynı işlem uygulanır. 
En üst kat soslanır ve rendelenmiş kaşar ile kaplanır. 
Önceden ısıtılmış 170C ısıdaki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 
Kıymalı lazanya en lezzetli hali ile servis için hazır.
Afiyet olsun...