Çikolatalı Pamuk Kek
Günlerdir aklımda denemek için can attığım pamuk keki sonunda yaptım.
Yiyen herkesten tam not alan kekimi sizinle paylaşmak için hiç beklemeden tarifi yazmak istedim .
Kesinlikle favori listenizin en başlarında yer alacak bu nefis lezzet için buyrun tarif...
Malzemeler
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı nutella veya benzeri krem çikolata(nutella kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kelepçeli kek kalıbı
Yapımı
- Yumurtalar yıkanır , sarısı ve akı 2 ayrı kaba konur. Akını koyduğunuz kase cam tercih edilmesi.
- Şeker iki eşit parçaya bölünüp yarısı yumurta sarılarının üstüne, diğer yarısı aklarının üstüne dökülür.
- Yumurta akı ve şeker mikserin yüksek devri ile şeker eriyene kadar ve köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Yumurta sarısı ve şeker de çırpılıp sırası ile süt sıvı yağ eklenerek çırpılır.
- Tüm kuru malzemeler eklenip iyice çırpıldıktan sonra çok koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edilir , endişe etmeyin doğru yoldasınız.
- Bu koyu kıvamlı hamura 3 yemek kaşığı nutella ekleyip kaşık ile karıştırılır.
- En son köpüren yumurta akları ve şeker karışımı hamura ilave edilerek çok yavaş hareketlerle karıştırılır.
- Kelepçeli kalıbın sadece alt tabanı yağlanır yan duvarları yağlamayınız kek çok fazla kabaracağı için taşması yüksek olasılık. Merak etmeyin kalıp da kalmayacaktır kek.
- Hamuru kalıba döküp 2 _ 3 kez zemin üzerine vurmalı içindeki hava çıksın ve kendi etrafında 2 tur döndürelimki kalıba eşit yayılsın.
- Önceden ısıtılmış 170C fırında kapağını ilk 30 dakika açmadan daha sonra kürdan testi için açıp kontrol ederek pişirilir.
Miss gibi çikolatalı pamuk kekimiz hazır.
Afiyet olsun...