Sayfalar

6 Nisan 2014 Pazar

Pastane açması

 Sabah poğaça simit almaya gidilince pastanenin miss gibi hamur kokusunu hele o açma lezzetini mutfağınızda kendiniz yapmak isterseniz işte o tarif buyrun. ..

Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı şeker ( silme )
2 yemek kaşığı tuz ( silme )
1 paket Instant maya
Aldığı kadar un ; kıvamı ele yapışmayan kulak memesi kıvamından biraz daha cıvık bir hamur yaklaşık 5 - 5.5 su bardağı.

Üzeri için 
2 yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı şeker
Çörek otu ve susam

Yapılışı
   Un hariç tüm malzemeleri karıştıralım unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Malzemelerde anlattığım gibi kıvamı elde edene kadar un ilave edip yoğuralım.
   Mayasının gelip kabarması için yaklaşık 30 dakika üzerini örtüp bekletelim.
   Kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparıp iki elinizin arasında uzatalım iki ucundan ters tarafa doğru kıvırıp uçları birleştirelim.
   Yağlı kağıt serili tepside şekil verdiğimiz bezeleri 30 dakika daha mayalanması için bekletip üzerine şeker ve yumurta karışımından fırça ile sürüp 170C önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Miss gibi yumuşacık açmalarımız hazır.
Afiyet olsun. ..