Sayfalar

22 Nisan 2014 Salı

Güveçte Mantarlı Kaşarlı Pastırma


Pastırmanın her türünü severim. Buna ise bayıldım. Bu kadar leziz halini yediniz mi bilmiyorum. Öyle güzel ki kahvaltıya bile yenir.

Malzemeler(2 Kişilik):
150 Gr kadar Pastırma
1 Adet Kırmızı Biber
3 Adet Yeşil Sivri Biber
150 Gr. Mantar

Üstüne
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar

Biberleri incecik doğrayın. Mantarları küp küp doğrayın güven kabınızı ocağın üstüne alıp içine zeytinyağını kızdırın ve mantarları kavurun. Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra biberleri ekleyin. Biberlerle bir iki dakika daha kavurun.İri iri doğradığınız pastırmaları da ekleyin. Güveç kabının altını söndürüp üstüne kaşar peynirini ekip fırının ızgara kısmında sadece üzerinde kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar tutun. Pastırma ve mantarın alışkanlık yapacak kadar güzel bir lezzete dönüştüğüne gözlerinizle şahit olun.

Afiyet olsun