Sayfalar

16 Nisan 2014 Çarşamba

Alman Pastası

Malzemeler
kek için :
3 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı ( tepeleme ) kabartma tozu
kreması için gerekli malzemeler:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket damla sakızlı veya sade vanilya
Yapımı
Oncelikle fırın 180 C ısıya ayarlanır. Yumurta ve şeker mikser ile yüksek devirde beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Mikserin hızı düşürülür diğer malzemeler ilave edilip çırpılır. Karışım yağlanmış unlanmış kalıba dökülür düz zemin üzerinde 1 tur hızlıca çevrilir (eşit şekilde kabarması için).Pişmesi için fırının orta bölümüne konur.Yaklaşık 30 - 35 dakika sonra kürdan ile kontrol edilerek fırın dan alınıp soğumaya bırakılır.
    Krema için gerekli olan tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir ve soğumaya bırakılır.
   Soğuyan kek kalıptan çıkarılıp enine iki parçaya ayrılıp ortasına kremanın tamamı sürülür diğer parça kek kapatılır hafif üstüne bastırılır.
   Üzeri için bol miktarda pudra şekeri serpilip servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun. ..