Sayfalar

18 Nisan 2014 Cuma

3 - 2 - 1 Poğaça

Malzemeler
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( yaklaşık 4 - 4.5 su bardağı)
İç malzemesi peynirli maydanoz , patatesli ve kıymalı nasıl arzu edilirse.
Üstü için 
Bol miktarda galeta unu
Yapımı
Un hariç tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılır.
Karışıma un azar azar eklenerek yoğrulur.
Ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilir.
30 dakika boyunca dinlenmeye bırakılır.
İç malzemesi hazırlanıp , hamurdan yumurta büyüklüğünde beze kopartılıp iç harcı konulup yuvarlanır kat yeri alta gelecek şekilde üstü galeta ununa bulanıp , yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. 180C ısıdaki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...