Sayfalar

19 Mart 2014 Çarşamba

Tahinli Kurabiye

Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 kahve fincanı tahin
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz yada fındık içi
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
3 - 3.5 su bardağı un
Yapılışı
Un hariç tüm malzemeler yoğurma kabında karıştırılır , karışıma un azar azar ilave edilerek yoğrulur. 
Ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilir , dondurma kaşığı ve el ile üzerine bastırılmadan şekil verilir yuvarlanıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. 
170C önceden ısıtılmış fırında altı hafif kızarana kadar pişirilir ( yaklaşık 30 - 40 dakika arası, fırından fırına değişim gösterebilir )
Fırından çıkan kurabiye üzerine ilk sıcağı ile arzu edilirse pudra şekeri serpilir. 
Soğuduktan sonra servis edilir. Ağız da dağılan pastane kurabiyelerini aratmayan kurabiyelerimiz hazır. ..
Afiyet olsun...