Sayfalar

14 Mart 2014 Cuma

Çikolatalı Muhallebi

Sütlü tatlı sevenlerin vazgeçilmezi çikolatalı muhallebi işte tarif...

Malzemeler
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
150 gr margarin
1 paket vanilya
Üzeri için : Hazır toz çikolata sosu. 
Yapımı
Margarin eritilir un eklenerek 3-4 dakika boyunca kavrulur. 
Üzerine soğuk süt ekleyip diğer malzemeleride ekleyip tel çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir. 
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 2 dakika daha karıştırılarak pişirilir. 
Kullanılacak kalıp ( ben teflon kek kalıbı kullandım) ıslatılıp suyu süzülür. 
Soğuyan muhallebi kalıba dökülerek buzdolabında en az 2 saat bekletilir.
Çikolata sosu tarifine uygun olarak pişirilir ve soğutulur.
Kalıptan servis tabağına ters çevrilen muhallebi üzerine dökülerek 15 dakika daha buzdolabında bekletilip dilimlenip servis edilir...
Afiyet olsun. ..