Sayfalar

14 Mart 2014 Cuma

Sarıyer Poğaçası

   O kadar poğaça tarifim arasında tek geçerim Sarıyer Poğaçayı :) Yumuşacık pufur pufur lezzetini tarif etmem imkansız deneyip sizlerde tadın derim...
Pastanede satılan poğaçaları hemen hemen herkes çok beğenir o tadın tarifi sizlerle buyrun...
Malzemeler
5 su bardağı un 
2 adet yumurta
1 paket margarin ( oda sıcaklığında )
1 / 2 su bardağı süt
1 küp yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz ( silme )
2 yemek kaşığı şeker 
İçi için rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı ve 1/2 çay kaşığı toz şeker
Yapımı
3 su bardağı elenmiş un yoğrulacak kaba alınıp ortası havuz gibi açılır. 
Ilık süt içinde şeker ve maya 10 dakika bekletilerek eritilir.
Karışım unun ortasına dökülür margarin ve tuz ekleyip yoğrulur.
Geri kalan 2 su bardağı un eklenip kulak memesinden biraz daha cıvık ele yapışmayan hamur elde edilir.Un ilavesi daha da gerekebilir azar azar eklenerek kıvam verilir.
30 dakika mayasının gelmesi için üzeri örtülüp bekletilir. 
Kabaran hamur bir kez daha yoğrulur ve 10 dakika daha üzeri örtülüp bekletilir. 
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılıp avuç içi ile hafif bastırılıp içine kaşar peyniri konulup çok bastırmadan ikiye katlanır. 
Tüm bezeler için yapılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir( poğaçaları çok yaklaştırmadan birbirine).
Tepside oda sıcaklığında 10 dakika bekletilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı ve şeker çırpılıp sürülür. 
Çatal ile çizikler atılır önceden ısıtılmış 180C fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir(derece fırından fırına değişir )
Afiyet olsun miss gibi poğaçalarınız hazır. ..