Sayfalar

4 Mart 2014 Salı

Kremalı Kurabiye


Pasta tadında nefis kurabiye...
Malzemeler
Kurabiye hamuru için :
125 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( 2,5 - 3 su bardağı )
Kreması için :
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin

Üzeri için pudra şekeri
Yapımı
Öncelikle kreması hazırlanır. Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir. Pişen krema içine vanilya ve margarin ekleyip karıştırılır,soğumaya bırakılır. 

Hamur için gerekli olan malzemeleri unu azar azar ilave edilerek yoğrulur ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. 
Hazırlanan hamur 2 eşit parçaya bölünür her bir parça dikdörtgen şekilde merdane ile açılır. 
Krema 2 eşit parçaya ayrılıp hamurun üzerine sürülür ve rulo şekilde sarılır. 
Yağlı kağıt serili tepsiye alınarak 170 Ç önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. 
Fırından çıkınca ilk sıcağı ile şeritler halinde kesilerek üzerine pudra şekeri serpilerek soğumaya bırakılır. 
Kremalı kurabiyeniz servise hazır.
Afiyet olsun ...