Sayfalar

3 Mart 2014 Pazartesi

Karnabahar Pane


Karnabaharı herşekilde seviyorum ama kızartmasını ayrıca seviyorum. Bu tarif ile dışı çıtır çıtır içi ise yumuşacık bir kızartma oluyor. 

Malzemeler
1 Adet bütün haşlanmış karnabahar
1 Adet Yumurta ve 1 Yumurta Sarısı
1 Küçük Çay Bardağı Un
1/2 Paket Kabartma Tozu
Çay Kaşığının Ucuyla Köri Baharatı
Varsa az bir Soda yoksa su da olur
Tuz, 
Yoğurt Sosu için
Yoğurt ve sarımsak

Yapılışı
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayın. Bu arada diğer malzemeleri karıştırıp boza kıvamına getirin Kıvamı soda ile tutturun. Haşlanmış Karnabahar çiçeklerini bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Daha sonra fazla yağını çekmesi için havlu kağıt üstüne çıkartın. Yoğurdu dövülmüş bir diş sarımsak ile karıştırıp kızarmış karnabaharların üstüne dökün.
Afiyet olsun