İçli Börek
Malzemeler
3 adet yufka
300 gr kıyma
1 büyük boy ince doğranmış soğan
1 çay bardağı ince bulgur
Bir tutam ince doğranmış maydanoz
Tuz ve isteğe bağlı baharatlar
Yufkaları ıslatmak için su ve sıvıyağ
Üzeri için galeta unu
Yapımı
Sıvıyağda soğan pembelesinceye kadar kavrulur ardından kıyma ilave edilerek suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Maydanoz ve baharatları eklenip karıştırıldıktan sonra sıcak su ile yıkanmış bulgur eklenip kapak kapatılarak 5 dk bulgurun şişmesi sağlanır.
Kapak açılıp soğumaya bırakılır.
1 adet yufka düz zemin üzerine serilir su ve sıvıyağ karışımı ile heryer ıslatılır.
Yufkanın bir kenarı içe doğru katlanır diğer kenarda onun üzerine doğru katlanıp uzun bir dikdörtgen elde edilir.
Su ve sıvı yağ ile ıslatılır ortadan ikiye kesilir elde edilen karenin ortasına harçtan konulup bohça şeklinde katlanır üzeri ıslatılır ve galeta ununa bulanır.
Tüm yufkalar aynı şekilde katlanıp galeta ununa bulanıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun. ..