Sayfalar

13 Mart 2014 Perşembe

Fıstık Ezmesi Dolgulu Çikolata Şelalesi



Öncelikle sizi  uyarmam lazım bu tarif insanın aklını başından alır. Kaşığı içine daldırıyorsunuz incecik bir kek katmanı hemen arkasından çikolata akmaya başlıyor dahası çikolatası fıstık ezmesi takip ediyor. Hem görüntü hem lezzet kesinlikle muhteşem. Yapımı gözünüzü korkutmasın. Sadece malzemeleri alın ve mutfağın yolunu tutun. Sonuca siz bile inanamayacaksınız.

Malzemeler (4 Adet için)

2 Adet Yumurta
120 Gr Bitter Çikolata (1,5 Paket Kare Çikolata)
1 Dolu Çorba Kaşığı Tereyağ
3 Yemek Kaşığı Şeker
3 Yemek Kaşığı Un
Fıstık ezmesi Her bir kap için bir çay kaşığı dolusu kadar (buzdolabında biraz dursun ki donmuş olsun)

Yapılışı
Çikolataları kırın ve tereyağ ile bir kabın içine koyun bu kabı sıcak suyun içine oturtun böylece su ile temas etmeden tereyağ ve çikolata eriyecektir. Eriyince içine yumurtaları kırın ve şekeri de ilave edip iyice çırpın. Sonra unu ekleyip karıştırın, hamur pürüzsüz cıvık kek kıvamına gelecektir. Benim evde silikon cupcake kalıbı vardı ona yaptım ama siz dilerseniz evdeki kahve fincanlarına yapabilirsiniz.. Önce tereyağına batırdığınız peçete ile kalıbı / fincanı yağlayın. Dilerseniz biraz un serpin ( ben gerek duymadım) Her bir kaba yarısından fazlasına kadar çikolata ile doldurun. Her doldurduğunuz kabın ortasına bir çay kaşığı dolusu fıstık ezmesi koyun ve çikolatalı karışıma batmasını sağlayın. Fırında 180 derece de 8 dakika pişirin. Ya da söyle söyleyim kekin kabuk bağlaması yeterlidir. 10 dakikayı aşarsanız çikolata tamamen pişip kakaolu keke dönüşecektir. Bu da püf noktası idi.
Afiyet olsun