Sayfalar

21 Mart 2014 Cuma

Domatesli ve Peynirli Bruschetta


İtalyanların bütün dünyaya kazandırmış olduğu bu harika atıştırmalık ekmeklere sizde bayılacaksınız. İnternette yaptığım araştırmaya göre 15. yüzyılda yapılıyormuş. Aslında bir çok şekilde yapılabilir. Ancak en çok karşılaşacağınız domatesli olanıdır.Ben burada kendi yaptığım şekli ile tarifini vereceğim.

Malzemeler

4 Dilim Köy Ekmeği
4 Adet Domates
1 Diş Sarımsak
2 Kaşık Zeytinyağ
Küp Kip kesilmiş beyaz peynir
Fesleğen ve tuz

Yapılışı
 Ekmekleri yakmadan fırında veya ızgarada bir güzel kızartın. Bu arada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavaya koyup içine hafif ezdiğiniz sarımsağı koyun sarımsağın kokusu zeytinyağına çıkınca sarımsağı tavadan geri alın. Ocağın altını kapatıp domatesleri zeytinyağına ekleyin tuz ve fesleğeni de ekleyin. Aslında orijinal tarifte taze fesleğen ile yapılıyordu ancak evde kuru fesleğen vardı. Problem yaratmayacaktır size. karıştırın en son peyniri ezmeden domatese ekeyin. Bu karışımı kızaran ekmeklerin üstüne bölüştürün. İşte size çok sağlıklı bir atıştırmalık hatta bir öğün.
Afiyet olsun