Sayfalar

5 Mart 2014 Çarşamba

Dizmana Tarifi

  Miss gibi yumuşacık hamurunun lezzeti ise bambaşka yiyenlerden tam not alacak dizmana...
Malzemeler
6 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaşmaya
İç malzemeleri
200 gram lor peynir
Yarım demet ince doğranmış maydanoz
Üzeri için gereken malzemeler
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
Yapılışı
Hamur için 4 su bardağı un yoğurma kabına elenir ortası havuz gibi açılır. 
1 bardak ılık su ile maya ve şeker 5 dakika kabarana kadar bekletilir. 
Unun ortasında açılan havuza eriyen maya karışımı , süt ve tuz serpilerek yoğrulur. 
Hamuru toplamak kıvam vermek için geri kalan 2 su bardağı un elenerek ilave edilir.
Kulak memesi kıvamında elde edilen. hamur yaklaşık 30 dakika boyunca üzeri örtülerek kabarması beklenir. 
Peynir ve maydanoz karışımı hazırlanır. 
Yumurta , yoğurt ve sıvı yağ çırpılır. 
Kabarıp mayası gelen hamur bir kaç kez yoğrulup karıştırıldıktan sonra cevizden biraz büyük bezelere ayrılır. 
Avuç içinde çay tabağı genişliğinde açılıp ortasına peynirli harçtan koyulup sıkıca ağzı yapıştırılır. 
Yağlanmış tepsiye kat yeri alta gelecek şekilde sıra ile dizilir bu işlem tüm bezeler için uygulanıp üzerine hazırlanan yoğurtlu sos dökülerek 180 Ç önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir. 
Not: Tepsiye dizerken her beze arası 1 cm açıklık olmalı. 
Fırına verilmeden önce sosu dökmeden oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirilir. 
Farklı şekilde yapmak isterseniz hamur portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır 1 cm kalınlığında uzunca merdane ile açılır içine uzunlamasına iç harcı konup iki ucu birleştirip rulo şekline gelince 3 parmak genişliğinde kesilip tepsiye dizilir üzerine sosu dökülür. 
Afiyet olsun. ..