Sayfalar

24 Şubat 2014 Pazartesi

Tiramisu

Malzemeler
Keki için:4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı su
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Kekin yapımı:Yumurta ve şeker 3-4 dakika boyunca mikserin yüksek ayarında çırpılır.
Daha sonra tüm malzemeleri ekleyip 2 - 3 dakika daha çırpılıp yağlanmış kalıba dökülür. 170C önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Pişen kek soğuduktan sonra kalıp dan çıkarılıp ortadan 2 ye bıçak yardımı ile kesilir.
Kreması için gereken malzemeler:1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
200 gr labor
Yapımı:Labne hariç tüm malzemeler tencere içinde karıştırılarak pişirilir. Koyu muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp ılımaya bırakılır. Ilıyan muhallebi üzerine labne eklenip karıştırılır.
Kekin sosu için gereken malzemeler:2 yemek kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıcak su
Yapımı:Tüm malzemeler bardak içinde karıştırılarak kahve ve şekerin erimesi sağlanır.
Üzeri için gereken malzeme:Kakao

Tüm gerekenleri yaptık sıra şekil vermeye geldi...
Kalıba 1 kat kek konulup üzeri hazırlanan kahve ile ıslatılır.
Sonra kremanın yarısını eşit şekilde ıslatılmış kekin üzerine yayalım ve diğer kek parçasını üzerine kapatalım geri kalan kahve ile keki ıslatıp kremanın tamamını kek üzerine yayalım.
En üstü için kakaoyu da serpip buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
Tatlımız servis için hazır afiyet olsun...