Sayfalar

14 Şubat 2014 Cuma

Tavuklu Enginarlı Pilav


Enginar pişirmeyi bilmiyorum, tadını sevmiyorum diyenlere yeni alternatifler önermeye devam ediyoruz. Sebzeli pilav seven herkes bu pilavı da çok seveceğine inanıyorum.

Malzemeler:

1 Adet Enginar
1 Su Bardağı Pirinç
1 Su Bardağı Tavuk Suyu
1 Su Bardağı Su
150 Gr. Kadar Tavuk Göğüs eti (Minik küp küp doğranmış)
1 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağ
1 Avuç Kadar Dereotu
Tuz

Enginarı zar büyüklüğünde küp küp doğrayın. Doğradığınız tavuk etini pilav tencerenizin içinde sıvıyağ ile kavurun üstüne enginarları ve ayıklanmış yıkanmış pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin. Üstüne sıcak tavuksuyu ve su karışımını döküp, tuzunu ekleyin.Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını kısın.. Pilav pişince üstüne doğradığınız dereotunu ekleyin. Aslında içine bezelye de yakışırdı bir daha yaptığımda bezelye de ekleyeceğim. Bu haliyle tadı nefisti.
Afiyet olsun