Sayfalar

25 Şubat 2014 Salı

Süt Reçeli ya da Dulce Leche


Süt reçeli ya da dünyada bilinen adı ile dulce leche aslında bir tür karamelize edilmiş süttür. South Amerika, Paraguay, Peru, Argentina, Chile, Uruguay, Brazil, Colombia, Bolivia and Venezuela gibi ülkelerde yaygın olarak kullanılır. Kahvaltılık olarak tüketileceği gibi yaptığnız pasta ve keklerde mükemmel kremalar ortaya çıkarabilirsiniz.
Malzemeler
1 litre süt ( mümkünse sütünden alınan pastorize olmayan yağlı süt )
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı silme karbonat
1 adet kabuk tarçın
1 paket vanilya
Yapımı
Süt içerisine şeker eklenerek yüksek ısıda şeker eriyene kadar bir taşım kaynatılır. 
Kanama başladığı an ocak kapatılır karbonat , tarçın kabuğu ve vanilya eklenir.
Köpürüp kabarması sona erdikten sonra  küçük ocakta en kısık ateşte 1.5 saat boyunca ilk 1 saat 15 dakika da bir son 30 dakikada 5 dakikada 1 karıştırılarak pişirilir.
Kıvamı boza veya cıvık kek hamuruna döndüğünde çok fazla katılaştırmadan ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. 
Reçelimiz hazır afiyet olsun...
Not:
Tencere seçerken orta boy tercih edilmeli karbonat eklendiğinde taşmasını önlemek için. 
Tencerenin kapak kapatılan kısmı iç yüzeyine doğru en az 1 cm genişliğinde peçete ile yağlanması ilk kabarma esnasında taşmasını engeller ,  bu yöntemi her süt kaynattığınızda uygulayabilirsiniz.