Sayfalar

15 Şubat 2014 Cumartesi

Sebzeli kek


Bu kek sabah kahvaltısı öğle yemeği hatta akşam yemeğinde bile sofranızda yer alabilecek bir lezzet. Üstelik bol yağlı kalorili hamur işlerinize de güzel bir alternatif. 
Malzemeler
3 adet orta boy patates
1 adet kabak
1 adet havuç
2 adet kuru soğan
5 çorba kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ 
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
4 çay kaşığı tuz
Karabiber ve Pul biber 
Yapılışı
Patatesler ve soğan küp küp doğranır,havuç ve kabak rendelenir. 
Geniş bir kap içinde sebzeler karıştırılır. Yumurtaları sıvı yağ ve yoğurt ile çırpılır. Un, kapartma tozu, karabiber, pul biber ve tuz eklenir. Karışımın üzerine diğer tüm sebzeleri ekleyip iyice karıştırılıp yağlanmış borcama eşit şekilde dökülüp 170 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. 
AFİYET OLSUN ...