Sayfalar

11 Şubat 2014 Salı

Patlıcan Sote

Bu zeytinyağlı patlıcan yemeğini ben her fırsatta yaparım. Hem çok kolaydır hemde sofrada göz dolduran bir çeşittir. Üstelik az bir yağ ile yapıp birazda su eklediniz mi patlıcanlar lokum gibi olur.

Malzemeler (4 Kişilik)
3 Adet Orta Boy Patlıcan
4 Adet Yeşil Sivri Biber
2 Adet Kırmızı Biber

Üstü İçin
2 Diş Sarımsak
ve Bir Kase Kadar Yoğurt

Bu kadar az bir malzeme ile ortaya çok güzel bir meze hazırlayacağız. Önce Patlıcanı alacalı soyun. (Siyah kısmını mümkün olduğunca az bırakıyorum). Küp küp doğrayın.Tuzlu suyun içine atıp acısını çıkartın. Aynı şekilde biberleri de doğrayın. Tavaya az bir yağ alıp önce patlıcanları sonrada biberleri ekleyin. Biraz kızarınca içerisine yarım çay bardağı kadar sıcak su koyup tavanın ağzını kapatın. Suyunu çekince bir tabağa alıp üstüne sarımsaklı yoğurt ekleyip servis yapın.
Afiyet olsun