Sayfalar

12 Şubat 2014 Çarşamba

Patatesli Karnabahar Oturtma


Malzemeler
1 orta boy çiçeklerine ayrılmış haşlanmış karnabahar
2 adet orta boy küp küp doğranmış patates
2 adet küp küp doğranmış havuç
1,5 su bardağı sıcak su
1 orta boy kuru soğan
100 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz,karabiber,pul biber
Yapımı
Haşlanmış karnabahar suyu süzülüp fırın tepsisine yayılır üzerine patatesler ve havuçlar yayılır.
Tava da ısıtılan sıvı yağda küp küp doğranan soğan hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine kıyma eklenip suyunu salıp çekene kadar pişirilip salça ve baharatları ilave edilip karıştırılıp ocaktan alınır.
Hazırlanan harç karnabahar,patates ve havuç üzerine yayılır.1,5 su bardağı sıcak su ilave edilip fırında patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...