Sayfalar

12 Şubat 2014 Çarşamba

Pastane Usulü Şekerpare


İddia ediyorum bu tarif bambaşka bir tarif mükemmel lezzetiyle sizin yaptığınıza inandırmanız zor olacak :)
Malzemeler
2 yumurta ( birinin sarısı üstüne )
1 su bardağı irmik
125 gr yumuşak margarin
1\2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
Aldığı kadar un  ( yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilecek )

Şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
1\2 limon suyu
  
Yapımı
Margarin,yumurta,şeker ve sıvı yağ krema kıvamını alana dek yoğrulur.
Sırası ile irmik,un,kabartma tozu da eklenip yoğrulmaya devam edilir hamur ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklenir.
Kıvam alan toplanan hamurdan ceviz büyüklüğünde paçalar koparılıp yuvarlanır ve oval şekil verilip hafif üstüne bastırılır.
Yağlanmış tepsiye dizilen şekerpareler üzerine yumurta sarısı sürülüp çatal ile şekil verilir.
150 dereceli fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirilir.
Şerbet için gerekli olan şeker ve su kaynatılır,kaynamaya başladığında limon suyu da eklenip 2-3 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
Not:Şekerpareler ılık şerbet sıcak olacak.
Şerbetini çeken tatlı servise hazır.
AFİYET OLSUN...