Mini Gül Poğaça


Bu poğaçanın bu kadar güzel olacağını bilsem şimdiye kadar kaç defa yapardım fakat yeni öğrendim. Hem tadı hem görüntüsü ile tabakta bir fark yaratıyor.Yapımı biraz uğraştırıyor. Minik minik bir sürü gül ile dolu tepsi ise gerçekten görsel bir zarafet.

Malzemeler
2 Yumurta (1 yumurtanın sarısını ayırın)
150 Gr Tereyağ
1 Çay  Bardağı Zeytinyağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
100 Gr Beyaz Peynir
1 Adet Kabartma Tozu
5 Su Bardağı Un

Yapılışı
Yumurta ve oda sıcaklığındaki tereyağını çırpın ve krema kıvamına getirin. İçine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin. Unu kabartma tozu ile birlikte eleyip bu sıvı karışımın üstüne yavaş yavaş ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın dün düz yüzeyde elinizle 8-10 cm çapında daire haline getirin. Ortasını kesmeden hamurun 4 tarafına bıçakla çentik atın (+) şeklide olacak. ortasın peynirden bir parça koyun ve karşılıklı kenarları birleştirmek suretiyle gül şekli verin. Kıyır kıyır olacağı için tek lokmalık poğaçalar yapmaya özen gösterin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Minik poğaçaların üstüne yumurta sürün 175 önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
NOT: Çok çabuk pişiyor ve sıcakken enfes oluyorlar. Bu yüzden hazırladığınız tepsiyi misafirleriniz geldiğinde bile fırına sürebilirsiniz.

Afiyet olsun





Popüler Yayınlar