Sayfalar

4 Şubat 2014 Salı

Milföy Pizza


Bir pratik bir lezzet daha. Hem gün sofraları için hem de kahvaltı masalarında yer alabilecek hazırlaması çok basit bir pizza tarifi. İçine koyduğunuz malzemeleri dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Hatta milföyü 4 e bölüp mini kanepelerde yapabilirsiniz.
Malzemeler

Kişi sayısına göre milföy hamuru (Ben 4 kişilik olarak malzemeler vereyim)
Taban için:
1 Çorba Kaşığı Salca
1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağ
Kekik,
Üstü için
Sucuk, yeşil zeytin, kırmızı biber, kaşar peyniri

Milföy hamurunu fırın tepsisine koyup yakmadan kabarıncaya kadar pişiyoruz. Kızarmasına gerek yok çünkü tekrar fırına girecek. Bu arada salça yağ ve kekik karıştırarak hazırlıyoruz. Üstüne koyacağımız malzemeler ince ince dilimleyin. Milföyleri fırından çıkartıp ikiye ayırın böylece çıtır çıtır iki ayrı hamurunuz oldu. Salçalı karışımdan üstüne sürüp iç malzemesini üstüne yayın en son kaşarı ekip tekrar fırına verin. Kaşar eriyince pizzalarımız hazır.
Afiyet olsun